Krupnik z kaszą jaglaną – oczyszczenie organizmu

krupnik Na wspomnianym już blogu zdrowienazdrowie.pl znalazłam przepis na krupnik z kaszą jaglaną. Autorka bloga powołuje się na panią Korżawską, która jest pomysłodawczynią tegoż dania.

Przepis:
– 2 pietruszki,
– 3 marchewki,
– 1 mały seler,
– 1/2 szklanki kaszy jaglanej
– 2,5 litra wody
– sól
– pieprz ziołowy
– koperek lub/i natka pietruszki

Wstawić wodę w garnku do zagotowania. W międzyczasie warzywa zetrzeć na tarce. Przepłukać kaszę jaglaną kilka razy. Warzywa i kaszę przełożyć na gotującą się wodę. Gotować ok. 30-45 minut. Na koniec dodać koperek lub/i natkę oraz przyprawić do smaku.

Zupę spożywa się ciepłą w ciągu dnia od 4-5 razy. Zaleca się stosować minimum 1 dzień. Stefania Korżawska mówi o tym, aby stosować nawet tydzień, gdyż kasza jaglana ma bardzo korzystne właściwości oczyszczające.

Audycja radiowa na ten temat:

A teraz czas poszukać informacji na temat kaszy jaglanej.🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s