Polewa czekoladowa

Polewa jest bardzo dobra w smaku, a jej głównym składnikiem jest czekolada oraz śmietana kremówka.

Skład:

  • 1/3 szklanki śmietany – ja używam Łowickiej tortowej 36%,
  • 1 łyżka kawy zbożowej Inka lub cappuccino,
  • 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady

Przygotowanie:

W rondelku gotuję śmietanę, odstawiam z ognia, dodaję kawę i mieszam do rozpuszczenia. Dodaję połamaną w kosteczki czekoladę i mieszam aż się rozpuści.

A tak polewa czekoladowa wygląda na pierniku.

piernik

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s